Gogoşi cu sos de vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt, drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 600 ml lapte
  • două ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 70 g unt
  • 7 g drojdie
  • linguriţă cu esenţă de rom
  • jumătate de plic budincă de vanilie din comerţ
  • sare
  • o lingurita menta
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Drojdia uscată se pune la înmuiat în laptele dulce şi se lasă să dospească 10 minute, într-un bol se pun făina cernută, o jumătate din cantitatea de sare, 80 g zahăr tos, un ou întreg şi un albuş şi menta tocată.

Se toarnă în mijloc 50 g unt topit şi răcit, laptele cu droj­dia, esenţa de rom şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.

Se acoperă cu un şervet de pânză şi se lasă să crească la loc cald 30 de minute. Se formează bile din aluat, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie ce copt unsă cu untul rămas, se lasă să crească încă 10 minute şi se ung cu gălbenuşul rămas.

Se presară restulde zahăr tos, se introduc în custor şi se coc la foc potrivit până devin aurii.

Se amestecă laptele rămas cu praful de budincă şi sarea rămasă, se fierbe pâră se îngroaşă şi se serveşte alături de gogoşile calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.