Ghiveci in ulei

Printeaza

Ghiveci in ulei 

Ingrediente:Ghiveci in ulei

  • 300 g morcov
  • 500 g cartofi
  • 1 ţelină
  • 300 g păstarrnac
  • 300 g ceapă
  • 100 g mazăre
  • 200 g fasole verde
  • 5 ardei graşi
  • 2 legături verdeaţă
  • 3 g boia
  • 2 g piper
  • 120 g ulei
  • 100 g vin
  • 50 g bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavatul curăţat şi tăiat în bucăţi lunguieţe se căleşte pe rînd în ulei, sau se prăjeşte împreună la cuptor. Separat se prăjeşte ceapa tocată mărunt, care se stinge cu bulion şi apă. Se adaugă boia şi se amestecă zarzavatul prăjit sau călit. Se adaugă vin, sare şi piper după gust.

Se lasă să dea în fiert, apoi se pune la cuptor pînă ce se rumeneşte deasupra şi se moaie zarzavatul. Dacă zarzavatul s-a rumenit la suprafaţă, iar legumele nu sînt încă gata, se acoperă vasul cu celofan uns cu ulei, pentru ca ghiveciul să nu se ardă şi să capete aspect urît.

La prepararea ghiveciului se poate renunţa la unele legume, înlocuindu-le cu altele, după sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.