Gem de morcovi

Printeaza

Gem de morcovi din: morcovi, ghimbir, zahar, lamaie.

Ingrediente:Gem_de_morcovi

  • 1,200 kg morcovi
  • 100 g ghimbir
  • un kg zahar
  • o lamaie

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin râzătoare si se cântăresc.

Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeaşi cantitate de zahăr.

Intr-o cratiţă se pun morcovii si zahărul, sucul filtrat al lămâiei si coaja rasă.

Se pune apă exact cât să acopere ingredientele si se dă la fiert.

Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră si, când sucul s-a închegat, se adaugă ghimbirul ras.

Se stinge focul si se pune gemul în borcane calde care se lasă complet să se raceasca.

Gem de morcovi

Gem_de_morcovi

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

 

 

Gem simplu de zmeura

Gem simplu de zmeura

Gem simplu de zmeura din: zmeura, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg zmeură 700 g zahăr zeama de la 1 lămâie       Mod de preparare: Alegi zmeura, o speli în mai multe ape şi o laşi la scurs. Stropeşti cu zeamă de lămâie, pui o parte din zahăr, un nou strat de […]

Desert cu gem

Gem traditional de prune

 

Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]

 

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason     Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.