Gem de visine cu anason

Printeaza

Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason.

Ingrediente:Gem de visine cu anason

  • 3 kg vişine
    1,5 kg zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 1 stelută anason

 

 

Mod de preparare:

Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul.

După ce gemul a dat primele clocote, se adună spuma strânsă deasupra, se adaugă în cratiţă lămâia şi se lasă să fiarbă la foc redus, până ce gemul se leagă bine, adică timp de aproximativ 2 ore, dacă vişinele sunt prea zemoase.

Se pune gemul fierbinte în borcane sterilizate, care se închid ermetic, se acoperă cu pături şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.