Frittata cu cartofi noi şi spanac

Printeaza

O reteta de drittata cu cartofi noi si spanac din: ulei de masline, ceapa, ardei, spanac, usturoi, ceapa verde, oua, lapte degresat, busuioc, chives, piper, sare, parmezan si branza cedar.

Ingrediente:Frittata cu cartofi noi şi spanac

  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 g ceapa, tocata fin
  • 1 ardei mare rosu, tocat
  • 150 g frunze tinere de spanac
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 6 cepe verzi, taiate
  • 500 g cartofi noi copti, taiati felii
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte degresat
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat
  • 2 lingurite chives, tocate fin
  • sare si piper negru
  • 25 g parmezan, ras fin
  • 25 g branza ceder semigrasa, maturata, rasa fin

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie mare cu maner termorezistent şi se rumeneşte ceapa şi ardeiul timp de 5 minute sau până se înmoaie. Se adaugă spanacul, usturoiul şi ceapa verde şi se călesc în continuare 2 minute, sau până când spanacul şi-a modificat culoarea. Se adaugă cartofii.

Intr-un castron mare se bat ouăle împreună cu laptele, busuiocul, chives şi pătrunjel şi se adaugă sare şi piper după gust. Se toarnă amestecul peste legume, se micşorează flacăra şi se coace 10-20 de minute până când oul începe să se lege.

Intre timp se încălzeşte grătarul din cuptor la mediu. Se presară frittata cu brânză apoi se aşază tigaia sub grătar 2 minute, sau până când brânza s-a topit şi s-a rumenit. Se feliază frittata şi se serveşte.

Frittata cu cartofi noi şi spanac

Frittata cu cartofi noi şi spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.