Friptura de vita cu morcovi
PrinteazaO reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi din: carne de vita, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru.
- 1Kg. carne de vita
- 1 masura faina alba
- sare si piper negru proaspat macinat
- 2 liguri ulei de masline
- 2 cepe rosii, curatate si taiate in 4
- 500g morcovi, curatati si taiati pe lungime, daca sunt mai mari
- 100g bacon felii
- 200ml vin rosu de calitate
- circa 600ml supa de vita, fierbinte
- 1 frunza de dafin
- cateva crengute de cimbru
Mod de preparare:
Setati cuptorul la 150 grade C. Indepartati grasimea de pe carne. Amestecati faina cu sare si piper pe o farfurie. Dati carnea prin faina. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Adaugati carnea si prajiti-o timp de cateva minute pe ambele parti.
Puneti carnea intr-o oala adanca. Adaugati ceapa, morcovii si baconul cu inca putin ulei si gatiti timp de 5-8 minute. Turnati vinul si supa de vita. Adaugati frunza de dafin si cimbrul. Puneti capacul si gatiti timp de 4-5 ore, verificand ocazional.
Friptura de vita cu morcovi
Pofta buna!