Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura din pulpa de porc cu crusta rumenita din: cotlet de porc, otet de mere, sare grunjoasa, ienibahar, boia, oregano, zeama de lamaie si ulei de masline.

Ingrediente:Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită

  • 1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita sare grunjoasa

pentru glazura:

  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita boia
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Amesteca toate ingredientele pentru glazura si unge carnea fara sa ungi soriciul.

Apoi leaga cotletul cu ata, la interval de 5 cm si unge soriciul cu otet si presara sare.

Asaza cotletul pe gratar in tava de copt si da a cuptor 30 de minute. Micsoreaza temperatura la semnul 3/160C si continua sa tii la cuptor 1 ora si 20 de minute.

Lasa friptura sa stea 30 de minute inainte de a portiona din interior – stfel, sucurile din interior vor avea timp sa se distribuie uniform si carnea va deveni frageda si suculenta.

Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită

Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.