Friptura de vita cu legume in sos de bere

Printeaza

Friptura de iita cu legume in sos de bere din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, bulion, boabe de mustar, supa, bere, ciuperci, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_legume_in_sos_de_bere

  •  1kg de carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita de bulion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 cana mare cu supa
  • 1 cana mare cu bere
  • 10 ciuperci champignon
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 160 grade. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie felii. Carnea de vita se spala, se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza. Intr-o cratita se incing doua linguri de ulei si se prajeste carnea la foc iute pe toate partile.

Se scoate apoi si se acopera pentru a se pastra calda. In acelasi ulei se adauga ceapa, usturoiul si morcovii si se calesc putin. Se adauga si boabele de mustar si bulionul. Se stinge cu berea si supa de pui si se mai lasa cateva minute.

Intr-un vas termorezistent se pune carnea de vita, legumele cu sosul din tigaie si foile de dafin. Se da friptura la cuptor 30 de minute. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se rumenesc ciupercile taiate felii. Se adauga si ele in tava fripturii, cand aproape este gata si se mai lasa 10 minute impreuna.

Friptura de vita cu legume in sos de bere

Friptura_de_vita_cu_legume_in_sos_de_bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.