Frigaruie de creveti

Printeaza

Frigaruie de creveti din: creveti, otet de sherry, maioneza, miere, sare, piper, salata verde, nuca, ulei de nuci, sfecla rosie, mere, lamaie.

Frigaruie de crevetiIngrediente:

  • 4 frigărui de creveţi congelaţi
  • 3 linguri oţet de sherry
  • 3 linguri maioneză
  • 1 -2 linguri miere
  • sare
  • piper
  • 100 g sala­tă verde
  • 50 g miez de nucă
  • 4 linguri ulei de nuci
  • 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte)
  • 2 mere
  • 2 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi creveţii. Amestecaţi oţetul, maioneza, mierea, sarea, piperul şi aşezaţi sosul rezultat la rece. Pregătiţi salata şi scurgeţi-o bine de apă. Tocaţi miezul de nucă şi prăjiţi-l într-o tigaie, fără adaos de grăsime.

Ungeţi patru farfurii cu ulei de nuci şi presăraţi-le cu sare şi piper. Tăiaţi sfecla roşie felii ro­tunde şi aşezaţi-le pe farfurie. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în jumă­tate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Tăiaţi-le, de asemenea, felii rotun­de.

Stropiţi-le cu suc de lămâie. Spălaţi creveţii cu apă rece, apoi uscaţi-i pe un şervet. Prăjiţi-i în restul de ulei câte 2 minute pe fiecare parte până devin crocanţi, apoi condimentaţi-i.

Aşezaţi merele şi salata în mijlocul farfuriilor. Stropiţi-le cu sosul pregătit, aşezaţi frigăruile şi pesăraţi totul cu miez de nucă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.