Frigarui la rece
PrinteazaO reteta de frigarui la rece din: ulei de masline, usturoi, verdeturi, rosii, suc de lamaie, telemea, bacon, dovlecel, ardei gras, telina si salata verde.
pentru marinata:
- 125 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 50 g verdeturi amestecate, dupa gust
- 6 rosii taiate fin
- 25 ml suc de lamaie
pentru salata:
- 200 g telemea taiata cubulete
- 200 g bacon taiat cubulete
- 1 dovlecel mare, taiat cubulete si prajit
- 1 ardei gras galben + 1 ardei gras rosu, taiat cuburi
- 3 radacini de telina Apio, taiate bucati
- salata verde
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru marinată, adaugi brânza şi cuburile de dovlecel şi de bacon şi dai deoparte să se marineze, cel puţin 1 oră. După ce s-au marinat legumele, le înfigi alternativ pe beţele de bambus: cubuleţe de brânză, dovlecei marinaţi, cubuleţe de bacon şi restul legumelor.
Peste frigăruile astfel formate, torni marinata, mixată în prealabil şi o laşi la rece până o serveşti. Poţi servi frigăruile cu garnitură de orez sau simple, după cum preferi, sunt delicioase oricum.
Frigarui la rece
Poftă bună!