Frigarui de fructe

Printeaza

O retete de frigarui de fructe cu pepene rosu, caise, struguri negrei, ciocolata neagra, frisca, iaurt, lamaie, rom, pudra de scortisoara si menta.

Ingrediente:Frigarui de fructe

  • o jumătate de pepene roşu
  • 500 g caise
  • 500 g struguri negri
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 îmi frişcă lichidă
  • 100 g iaurt
  • o lămîie
  • 100 ml rom
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • un vîrf de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • mentă

 

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la bain-marie. Cînd a devenit lichidă se adaugă frişca, se ia de pe foc şi se amestecă bine cu un tel.

Se lasă să se răcească pînă cînd devine călduţă, se adaugă iaurtul şi se amestecă. Pepenele roşu se taie cuburi, se curăţă de seminţe pe cît posibil şi se pune într-un vas înalt.

Se adaugă caisele spălate şi curăţate de sîmburi, strugurii tăiaţi în jumătăţi şi curăţaţi de sîmburi. Se toarnă deasupra romul şi sucul de lămîie, se adaugă zahărul vanilinat şi pudra de scor­ţişoară, se amestecă şi se lasă să stea 30 de minute la rece.

Se înfig apoi alternativ pe frigărui de lemn şi se servesc cu sosul de ciocolată şi iaurtul călduţ sau rece. In sosul de ciocolata si iaurt se mai poate adauga si menta tocata marunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.