Fricandou de caprioara cu garnitura de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa si pere la cuptor

Printeaza

Fricandou de caprioara cu garnitura de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa si pere la cuptor

Ingrediente:Fricandou de caprioara cu garnitura de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa si pere la cuptor

  • 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă)
  • 1/4 l vin roşu
  • sare
  • piper
  • 100 g zarzavat
  • 5 cuişoare
  • 300 g ficat de căprioară
  • 5 ouă
  • 1 foaie dafin
  • 250 g făină
  • 1/2 pahar lapte
  • 150 g unt
  • 40 g brînză
  • 300 g cartofi
  • 6 pere
  • 3 linguri sos alb

 

Mod de preparare:

Fricandoul se frige mai întai in tigaie, pe plită, pe ambele părţi. Se face rîntaş alb din o lingură făinâ apoi zarzavatul tăiat, cu sare, piper, untdelemn şi se stinge cu supa sarf apa.

In continuare sosul se fierbe împreună cu carnea, foaia de dafin, cuişoara, sare, piper si vinul şi cînd carnea este făcută se strecoară sosul.

Intre tinse prepară garniturile se fac 10 clătite din ouă, făină, sare, puţin zahăr şi lapte , se umplu cu ficatul tă­iat, sotat în unt, amestecat cu un ou crud, 2 ouă fierte tari tocate, sare şi piper.

Clătitele umplute se taie bucăţi, se napează cu sos alb, se presără cu brînza rasă şi unt şi se gratinează.

Perele se curăţă, se taie în două, se scot seminţele şi se dau la cuptor într-o tavă unsă cu unt şi puţin zahăr. Se pre­pară cartofii ducesa.

Se taie fricandoul, se aşază pe platou cu garniturile respective (clătitele, cartofii, perele).

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.