File de crap cu roşii şi ciuperci

Printeaza

File de crap cu roşii şi ciuperci

Ingrediente:File de crap cu roşii şi ciuperci

  • 4 fileuri de crap
  • 4 roşii
  • 500g ciu­perci proaspete
  • 1 ceapă
  • 1lămâie
  • 1 leg. pătrunjel
  • 150ml ulei
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 ardei gras
  • 2-3 linguri făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se presară fileurile cu sare şi pi­per, după care se trec prin făină.

Se prăjesc în l00ml ulei încins. După ce s-au rumenit bine pe toate părţile, se scot pe o far­furie.

Se căleşte ceapa tocată mărunt, până ce se rumeneşte uşor. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc până ce se evaporă toată zeama pe care o lasă. Se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, se adaugă crenguţa de cimbru şi ardeiul gras tăiat în cubuleţe.

Se con­dimentează dacă mai este ne­voie, se pune în tigaie şi peştele prăjit, se acoperă cu un capac şi se lasă să mai fiarbă 10 minute la foc mic.

Se serveşte fileul de crap cu ciuperci şi sos din tigaie şi se ornează cu felii de lămâie

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este foarte buna reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.