Dulceata din coaja de pepene verde

Printeaza

 

Cureţi cât mai subţire coaja cea verde, iar partea albă, pe care ar fi bine să mai laşi puţin roşu de la fruct, o tai bucăţi mai mari pe care le pui la fiert în 2 l apă şi 300 ml oţet.

Le fierbi ca o oră şi jumătate sau chiar 2 ore, după care le clăteşti cu apă rece şi le scurgi bine. După ce s-au răcit le tai cubuleţe mici şi le cântăreşti. La 1 kg de coji pui 1 kg zahăr, 1/2 I apă şi 2 pliculeţe cu zahăr vanilat.

Din apă şi zahăr faci un sirop ca la orice dulceaţă în care adaugi cojile. Cînd este gata acoperi cratiţa cu un şervet umed şi când se răceşte o pui în borcane.

Dulceata din coaja de pepene verde

Dulceata din coaja de pepene verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.