Desert cu smantana si morcovi din zahar

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, esenta de vanile, faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt, smantana, zahar, esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 250 ml ulei
  • 300 g zahăr
  • 2 linguriţe cu esenţă de vanilie
  • 2 căni cu făină
  • 2 linguri cu apă minerală
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 2 linguriţe cu scorţi­şoară
  • sare
  • 300 g morcovi raşi
  • 100 g nuci măcinate

Ingrediente decor:

  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu smântână
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • morcovi din zahar

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu scorţişoara, un praf de sare şi praful de copt stins în apă minerală. Intr-un bol, bate bine ouăle cu zahărul. Adaugă treptat uleiul şi esenţa de vanilie. Incorporează amestecul de făină, morcovii raşi şi nuca zdrobită.

Toarnă compoziţia astfel obţinută în forme de brioşe, tapetate cu hâr­tie pentru brioşe. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.

Mixează untul cu smântână, zahărul şi esenţa. Decorează brioşele cu pu­ţină cremă şi morcovi din zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.