Crumble de prune

Printeaza

O reteta de crumble de prune din: unt, zahar brun, faina, nuca, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si lamaie.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 350 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • un praf sare
  • un kg prune

pentru umplutura:

  • 100 g unt
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • o lamaie
  • 3-4 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se cerne făina, se adaugă nuca măcinată, untul, sarea, zahărul şi se frământă bine. Se lasă aluatul la rece în frigider.

Separat, se spală şi se curăţă prunele de sâmburi. Se topeşte untul, se călesc prunele cu zahărul. Se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi, la final, zaharul vanilat.

Se ia aluatul şi se dă pe răză- toarea mare. Se aşază un strat de aluat ras, unul de prune etc. Se presară scorţişoară şi, la final, un alt strat de aluat.

Se presară zahăr brun şi se coace până se rumeneşte frumos.

Crumble de prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.