Cozonac Baigly

Printeaza

Cozonac Baigly din: faina, lapte, zahar, drojdie, oua, margarina, nuca, zahar.

Ingrediente:Cozonac Baigly

  • 750 g făină
  • 1 cană lapte
  • 5 linguri zahăr
  • drojdie cât o nucă
  • 3 ouă
  • 150 g marga­rină
  • 500 g nucă
  • 300 g zahăr

 

Mod de preparare:

Prepari maiaua din drojdie şi o laşi la dospit, apoi adaugi 2 ouă bătute bine, margarina topită şi restul ingredientelor.

Laşi aluatul să crească.

După ce a crescut împărţi aluatul în aşa fel încât să faci 3-4 cozonaci, pe care îi umpli cu nuca amestecată cu zahărul.

Mai laşi cozonacii puşi în forme să stea 30 de minute, apoi îi ungi cu oul bătut şi îi dai la cuptor până devin aurii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.