Conopida cu sos alb si oua

Printeaza

Conopida cu sos alb si oua din: cartofi, morcovi, conopida, lapte, unt, faina, sare, oua, ceapa, piper, nucsoara.

Ingrediente:Conopida cu sos alb si oua

  • 600 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 1 conopidă
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri făină
  • 4 ouă
  • câteva fire de pătrunjel
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 2 linguriţe condiment tip Vegeta

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe, rupi conopida bucheţele. Pui la foc cu 3/4 l de apă şi 50 ml lapte cu puţină sare. Când începe să clo­cotească, adaugi conopida şi după 5 minute pui şi morcovii şi laşi să fiarbă încă 5 minute.

După ce au fiert toate legumele, le scurgi, dar păstrezi 500 ml din zeama în care au fiert. Intr-o cratiţă topeşti untul, rumeneşti puţin făina, stingi cu zeama de legume şi 250 ml lapte şi laşi să fiarbă la foc domol circa 5 minute, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.

Separat, fierbi ouăle cam 8 minute. Pătrunjelul îl tai mărunt, iar ceapa o tai felii subţiri. Potriveşti sosul de sare, piper, nucşoară şi condiment, pui legumele peste şi încălzeşti mâncarea câteva minute. Cureţi ouăle fierte, le tai în jumătăţi şi decorezi mâncarea, apoi presari puţină verdeaţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.