Conopida cu sos bechamel

Printeaza

Conopida cu sos bechamel din: conopida, pesmet, sare, patrunjel, unt, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Conopida cu sos bechamel

  • 1 conopidă
  • 1-2 linguri pesmet
  • sare
  • pătrunjel
  • unt pentru uns

Pentru sos bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfă conopida în bucheţele, trece-le prin jet de apă rece. Fierbe-le la abur cât să rămână al dente.

Lasă-le la răcorit cât pregăteşti sosul bechamel. Topeşte untul la foc mic, ia de pe foc, adaugă făina şi amestecă rapid ca să nu rămână cocoloaşe.

Pupe cratiţa din nou ţffe foc şi amestecă un minut, pe urmă toarnă treptat laptele. Pune sare şi piper, continuă să amesteci la foc mic circa 15 minute. Când devine cremos, lasă-l la răcorit.

Tapetează o formă cu unt şi pesmet. Aşază bucheţelele de conopidă, toarnă sosul călduţ şi dă la cuptor 25 de minute sau până când prinde o crustă aurie.

La servire, decorează cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.