Compot de rubarba

Printeaza

Compot de rubarba din: tije de rubarba, apa, zahar, baton de vanilie, lamaie si menta.

Ingrediente:Compot_de_rubarba

  • 25 tije de rubarba
  • 1,6 l apa
  • 8 linguri cu zahar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1/2 lamaie
  • menta

 

Mod de preparare:

Curăţă tijele de rubarbă (sau revent, cum i se mai spu­ne), taie-leîn bucăţi de 3-4 cm şi clăteşte-le cu apă rece.

Separat, într-un vas, pune la fiert apa cu zahărul, adaugă vanilie, iar cand da in clocot, bucatelele de rubarba.

Lasa sa fiarba in clocot 2-3 minute, apoi da deoparte si adauga din sucul de lamaie (nu turna toata cantitatea dintr-odata, mai ales daca nu-ti place gustul mai acrisor) si menta.

Toarnă compotul în borca­ne sterilizate (fie prin fierbe­re în apă, fie la o temperatură ridicată, în cuptor), leagă-le bine şi aşază-le într-o cratiţă cu gura cât mai largă.

Adaugă apă în cratiţă, pe lângă borcane, şi pune pe foc miv. Din clipa în care începe să fiarbă, mai lasă maxim 1/2 ora.

Stinge focul si lasa sa se raceasca. Pune borcanele in camara.

Compot de rubarba

Compot_de_rubarba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.