Ciorba de sira de porc cu galuste de faina

Printeaza

Ciorba de sira de porc cu galuste de faina din: şir afumat de porc, ceapa, morcov, patrunjel, zeama de varza, sare, piper.Ciorba de sira de porc cu galuste de faina

Ingrediente:

  • 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 I zeamă de varză
  • sare
  • piper

Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură).

 

Mod de preparare:

Tai bucăţi şirul de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, le tai mărunt şi le adaugi în oală. în acest timp, pregăteşti găluştele: amesteci untura cu ouăle, adaugi făina în ploaie, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi.

Obţii o cocă molcuţă din care iei câte o lingură şi pui găluştele la fiert în apă clocotită cu sare. După ce au fiert carnea zarzavaturile, torni zeama de varză, pui şi găluştele şi mai dai ciorba într-un clocot.

Dacă mai e nevoie (în funcţie de zeama de varză), potriveşti de sare, iar piper pui după gust. O dai deoparte,presari  pătrunjelul tocat şi e gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.