Ciorba de pui moldoveneasca

Printeaza

Ciorba de pui moldoveneasca din: carne de pui, morcov, telina, pastarnac, ceapa, ardei, leustean, taitei, bors, sare, smantana.

Ingrediente:Ciorba de pui moldoveneasca

  • 500 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi coloraţi
  • 1 legătură leuştean
  • 30 g tăiţei graşi
  • 500 ml borş
  • sare
  • 100 g smântână

 

Mod de preparare:

Fierbi carnea de pui în 4 l de apă cu sare, după gust, circa 15 minute, apoi iei spuma. Cureţi şi tai bucăţi morcovul, ceapa, ţelina, ardeii şi păstârnacul.

Adaugi legumele în ciorbă şi le laşi să fiarbă circa 30 de minute. Pui tăiţeii şi mai laşi să fiarbă timp de 5 minute.

Adaugi borşul fiert în prealabil, laşi să dea in câteva clocote şi stingi focul. Dregi ciorba cu smântână, presari leuşteanul tocat şi laşi vasul acoperiş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.