Ciorba de macrou cu rozmarin

Printeaza

O reteta gustoasa de ciorba de macrou cu rozmarin din: macrou, dovlecel, ciuperci, ardei gras, rosii, orez, praz, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, ardei iute, rozmarin, sare, piper si bors.

Ingrediente:Ciorba de macrou cu rozmarin

  • un kilogram de macrou
  • un dovlecel
  • 500 g ciuperci
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 4 roşii
  • două linguri cu orez
  • un fir de praz
  • o ceapă roşie
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • un ardei iute mic
  • o crenguţă de rozmarin
  • sare
  • piper
  • 300 ml borş

 

Mod de preparare:

Macroul se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi potrivite şi se spală. Se presară cu sare, se acoperă cu un capac şi se intro­duce la rece.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Ceapa roşie şi prazul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la fiert în doi litri de apă. Se adaugă morcovul, o lingură cu sare şi uleiul de floarea- soarelui.

Se lasă pe foc până ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul, dovlecelul tăiai cubuleţe şi ardeii. Când orezul şi legumele sunt fierte, se adaugă roşiile date prin râzătoare, borşul şi ciupercile tăiate bucăţi.

Se fierbe 10 minute, se adaugă bucăţile de macrou şi puîin piper şi se mai fierbe 15 minute la foc mediu. Se serveste fierbinte sau calduta, presarata cu rozmarin tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.