Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi

Printeaza

Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi din: burta de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, galbenusuri, smantana, iaurt, otet de vin alb, usturoi, ardei iute, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_burta_cu_ardei_iute_si_mujdei_de_usturoi

  • 1,5 kg burta de vita
  • 1 rasol de vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 6 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • 250 g iaurt
  • 50 ml otet de vin alb
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în 5 litri de apă burta împreună cu rasolul, ceapa, morcovul şi 1 linguriţă sare.

Când carnea se desprinde uşor de pe rasol, iar burta este bine fiartă, scoateţi-le din oală şi tăiaţi carnea în bucăţele, iar burta tăiaţi-o fideluţă. Puneţi-le înapoi în oală.

Amestecaţi într-un castron gălbenuşurile cu smântână, iaurtul, oţetul şi usturoiul pisat.

Luaţi oala de pe foc şi turnaţi, puţin câte puţin, amestecul cu smântână, ames­tecând încontinuu.

Adăugaţi ardei iute şi mujdei de usturoi la servire.

Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi

Ciorba_de_burta_cu_ardei_iute_si_mujdei_de_usturoi

Pofta buna!


poate iti place si:

Ciorbă de burtă

Ciorbă savuroasa de burtă

O reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana usturoi   Mod de […]

 

Ciorbă roşie de burtă

Ciorbă roşie de burtă

O reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 500 g burtă de vită 1,5 l apă 50 g untură 60 g făină 1 ceapă 1 cub de supă 100 g legu­me rădăcinoase 3 căţei […]

 

Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta

O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi, pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente: 1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1 morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare     Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi le tai mărunt. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.