Ciorbă roşie de burtă

Printeaza

O reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel.

Ingrediente:Ciorbă roşie de burtă

  • 500 g burtă de vită
  • 1,5 l apă
  • 50 g untură
  • 60 g făină
  • 1 ceapă
  • 1 cub de supă
  • 100 g legu­me rădăcinoase
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri boia de ardei
  • 1 vârf de maghiran
  • piper
  • sare
  • piper roşu
  • pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Se spală burta, de mai multe ori. Se dă prin sare şi făină, se răzuiesc bine impurităţile şi se spală din nou. Se pune într-o oală, se acoperă cu apă şi se dă la fiert. Se strecoară, se adaugă din nou apă şi se fierbe 45 de minute, până când se înmoaie. Se strecoară.

Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în untură. Se adaugă boiaua, se amestecă şi se adaugă şi făina. Se toarnă apă rece, se amestecă bine, se pune şi cubul de supă şi se lasă să fiarbă.

Se curăţă legumele, se taie fâşii şi se adaugă în supă. Se taie burta de vită în fâşii egale şi se adaugă şi ele în oala cu supă. înainte de sfârşitul fierberii, se adaugă us­turoiul zdrobit şi maghiranul.

Se asezonează cu sare şi piper şi se pune în farfurii. Se decorează cu piper roşu şi pătrunjel proaspăt.

Ciorbă roşie de burtă

Ciorbă roşie de burtă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.