Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat

Printeaza

Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supe

  • 500 g fasole alba
  • 1 ciolan afumat sau costita afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingurita chimen
  • 4-5 cartofi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura untura sau 100 ml ulei
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi fasolea şi o speli, apoi o pui la înmuiat în apă rece de seara. Dimineaţa o speli dirynou şi o pui la fiert în apă rece. Fierbi fasolea 10 mi­nute, apoi arunci apa şi o înlocuieşti cu alta fierbinte.

Repeţi de două ori această operaţie, în a treia apă pui la fiert ciolanul, bine spălat, împre­ună cu fasolea şi le laşi să fiarbă la foc mic.

Prăjeşti ceapa tăiată mărunt împreună cu morcovii şi ardeiul tăiaţi cubuleţe mici şi le pui în oala de ciorbă. Pui şi cartofii tăiaţi cuburi, pasta, boiaua de ardei şi cim­brul şi chimenul.

Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic 40 de minute. La final pui verdeaţa tocată mărunt. Dacă doreşti poţi să adaugi puţin tarhon.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi face cu ochiul ciorba cu fasole si ciolan afumat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.