Ciorba acra de fasole verde

Printeaza

Ciorba acra de fasole verde din: fasole boabe, fasole verde patai, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, rosii in bulion, bulion, bors, sare, verdeata.

Ingrediente:Ciorba acra de fasole verde

  • 300 g fasole boabe
  • 200 g fasole verde păstăi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o bucată ţelină
  • o rădăcină păstârnac
  • 3 roşii în bulion
  • o lingură bulion
  • 500 ml borş
  • sare
  • verdeaţă după gust

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte, fasolea boabe se-pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă proaspătă, de trei ori.

Se lasă pe foc până este pe jumătate fiartă şi apoi se adaugă toate rădăcinoasele tăiate mărunt. Se pune şi ceapa.

Când fasolea a fiert, se adaugă roşiile şi bulionul, se lasă să dea un clocot şi apoi se pune fasolea păstăi.

Se lasă şi fasolea la fiert, se toarnă borşul clocotit separat, se mai lasă un clocot si se trage de pe foc. Se potriveşte de sare şi se aduce la masă cu verdeaţă, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.