Ciocolata de casa

Printeaza

O reteta delicioasa de ciocolata de casa cu:zahar, cacao, apa, unt, lapte praf, esenta de rom, miez de nuca.

Ingrediente:

  • 350g zahar
  • 40g cacao
  • 100ml apa
  • 100g unt
  • 250g lapte praf
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250g miez de nuca

Mod de preparare:

Miezul de nucă îl ru­meneşti puţin la cup­tor şi după ce se răceşte, îl cureţi de pieliţe. Fierbi apa cu zahărul, amestecând continuu, până obţii un si­rop. Tragi cratiţa de pe foc, pui esenţa de rom, untul şi amesteci până se topeşte.

Amesteci laptele praf cu cacaua şi torni com­poziţia cu unt, mixând bine ca să se omogenize­ze.

La sfârşit, adaugi nuca tăiată bucăţi şi torni totul într-o formă tapetată cu folie alimentară sau unsă cu ulei. Laşi să se întăreas­că câteva ore, apoi tai cu un cuţit cu lama subţire, înmuiat în apă rece.

 

Pofat buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.