Chifteluţe cu ouă de prepeliţă

Printeaza

Chifteluţe cu ouă de prepeliţă din: apa, malai, oua de prepelita, pesmet, ou, rozmarin, cimbru, boia, sare, piper, ardei, otet, ulei de masline.

Ingrediente:Chiftelute cu oua de prepelita

  • 500 ml apă
  • 200 g mălai
  • 12 ouă de prepeliţă
  • 75 g pesmet
  • un ou
  • o cren­guţă de rozmarin
  • o linguriţă de cimbru tocat
  • un vârf de cuţit de boia iute
  • sare
  • piper
  • ardei capia
  • oţet balsamic
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare circa 15 minute, se răcesc şi se curăţă de coajă. Apa se pune la fiert cu jumătate de linguriţă de sare şi puţin piper. Când începe să fiarbă se presară mălaiul, amestecând din când în când ca să nu se formeze cocoloaşe apoi se lasă la răcit.

Se ia mămăligă cu o lingură, se pune în palmă şi se apla­tizează. In mijloc se pune un ou de pre­peliţă, se acoperă cu mămăliga şi i se dă formă de chifteluţă, procedând la fel şi cu restul ingre­dientelor.

Oul bătut se amestecă bine cu boiaua iute, sare, piper iar pes­metul se amestecă împreună cu cimbru şi rozmarin tocat. Se trec chifteluţele prin ou şi pesmet, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc potrivit până capătă o culoare aurie.

Se servesc calde, cu o salată din ardei capia copt, ulei de măsline şi oţet balsamic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.