Carnati in aluat

Printeaza

Carnati in aluat din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, carnati de porc, salvie, inele de mere prajite. fara poza

Ingrediente:Carnati in aluat

  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 175 ml lapte
  • 60 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 450 g carnati de porc
  • frunze proaspete de salvie
  • inele de mere prajite, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cerni faina si sarea intr-un castron si faci o adancitura in centru, in care torni ouale batute. Apoi amesteci treptat cu faina, cu ajutorul unei linguri de lemn, adaugand lapte si apa pe masura ce amestecul se ingroasa.

Bati aluatul cu un tel pana se uniformizeaza si capata consistenta unei smantani groase. Acoperi vasul si lasi compozitia sa stea cel putin 30 de minute. Incingi cuptorul. Torni uleiul intr-o tava de friptura si il incingi in cuptor 5 minute. Scoti tava din cuptor si aranjezi carnatii in ea, apoi ii lasi la cuptor pana devin aurii.

Bati din nou aluatul cu telul, apoi torni compozitia peste carnati. Dai din nou tava la cuptor, timp de 35-40 de minute sau pana aluatul este bine crescut, galben-auriu si crocant. Ornezi cu frunze proaspete de salvie si cu inele de mere prajite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.