Cannelloni cu vitel si spanac

Printeaza

Cannelloni cu vitel si spanac  din: cannelloni, ulei de masline, ceapa rosie, pulpa de vitel, spanac, rosii, sare, piper, verdeata, unt, faina, smantana, lapte, ou, parmezan.

Ingrediente:Cannelloni_cu_vitel_si_spanac

  • 16 bucati cannelloni
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 400 g pulpa de vitel
  • 1 snop de spanac proaspat
  • 5 linguri rosii decojite si taiate cuburi (conserva)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura verdeata asortata (oregano, busuioc)
  • 1 lingura unt
  • 1 1/2 lingura faina
  • 200 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 60 g parmezan

 

Mod de preparare:

Cannelloni se asaza intr-o oala cu apa clocotita cu sare si se fierb pana ce se inmoaie. Se trec prin jet de apa rece, se strecoara si se amesteca impreuna cu putin ulei. Se incing 2 linguri de ulei si se caleste ceapa tocata. Se adauga cuburile de carne, se sareaza, se pipereaza si se prajesc circa 6 minute. Se lasa sa se raceasca.

Se curăţă, se spală, se opăreşte şi se toacă spanacul; se stoarce bine şi se adau­gă la carne, împreună cu 2-3 linguri roşii şi verdeaţa. Se umplu cannelloni cu această compoziţie. Se încinge cuptorul la 170 °C.

Se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul, se presa­ră făină şi se căleşte, amestecând. Se toar­nă smântână şi lapte şi se dau în clocot, amestecând continuu. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească compoziţia; se înglobează apoi oul, sare şi piper. Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei şi se toarnă pe fund un strat subţire de sos Bechamel, deasupra se aşază can­nelloni şi se toarnă şi restul de sos.

Se pre­sară parmezan şi se coace la cuptor cca 35 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se toarnă peste cannelloni şi restul de roşii şi se coace mai departe. Se scoate forma din cuptor, se lasă să se răcorească şi se serveşte.

Cannelloni cu vitel si spanac

Cannelloni_cu_vitel_si_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.