Budincă din fructe uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca din fructe uscate din: paine, amestec de fructe, coaja de lamaie si portocala, lapte, oua, zahar tos, unt si zahar pudra.

Ingrediente:Budincă din fructe uscate

  • 12 felii de paine mai veche
  • 500 g amestec de fructe uscate (stafide albe si negre, caise si smochine)
  • coaja de lamaie si de portocala
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 140 g zahar tos
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu zahar pudra/vanilat

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un cas¬tron mare fructele us¬cate şi coaja rasă de la portocală şi tămâie. încălzeşte puţin laptele şi toarnă 1/2 peste combinţia din castron. Unge cu unt un vas mai înalt, aşază feliile de pâine una lângă cealaltă. Toarnă restul de lapte peste pâine.

Toarnă ouăle bătute bine cu zahărul peste pâine.Topeşte untul şi adugă-l în compoziţia de fructe. Toarnă compoziţia peste feliile de pâine.

Dă budinca la cuptor la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, timp de o oră. Presară zahăr pudră/vanilat. Serveşte budinca tăiată în bucăţi, călduţă, cu sirop de dulceaţă sau cremă de iaurt.

Budincă din fructe uscate

Budincă din fructe uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.