Budincă de clătite cu legume proaspete

Printeaza

Budincă de clătite cu legume

Ingrediente clătite:Budincă de clătite cu legume proaspete

  • 3 ouă
  • 600 ml lapte
  • 300 g făină
  • sare
  • ulei

Ingrediente umplutură:

  • 100 g mazăre verde
  • 1 mână fasole verde
  • 1 conopidă mică
  • 1 dovle­cel
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 50 g unt
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 lingură făină
  • 3 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 1 lingură smân­tână
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci laptele cu ouăle, făina şi un praf de sare şi apoi cu aluatul obţinut coci clătitele în ulei. Trebuie să-ţi iasă 14-16 clătite. Faci apoi umplutura: cureţi mazărea, fasolea, dovlecelul, conopida, cartofii şi morcovii, îi tai bucăţi, desfaci conopida în bucheţele şi le pui pe toate la fiert în apă cu sare.

In acest timp, fierbi un sos alb din făină, unt şi lapte. îl iei de pe foc, îl laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile, 3 lin­guri de caşcaval, smântână şi albuşurile bătute spumă. După ce au fiert legumele, le scurgi bine, le tai bucăţele şi le amesteci cu sosul pregătit.

Aşezi apoi într-o cratiţă sau alt vas rotund 2 clătite, tapetezi pereţii vasului cu alte 4 clătite şi torni o parte din com­poziţia de legume. Pui o clătită, torni o parte din compoziţie de legume şi continui să aşezi compoziţia de legume şi clătitele în straturi până termini cu o clătită.

Stropeşti budinca cu unt topit şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Când este gata, o laşi puţin să se răcească în vas, o răstorni pe un platou, presari caşcavalul ras rămas si o tai bucăţi. E foarte bună numai caldă.

Budincă de clătite cu legume

Budinca de clatite cu legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.