Clatite picante umplute cu legume

Printeaza

Clatite picante umplute cu legume din: clatite, ciuperci, ceapa, ou, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, marar.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu legume

  • 10-12 clătite
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 ou
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 3 roşii mari
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri cu mărar tocat

 

Mod de preparare:

Faceţi clătitele după reţeta clasică: 1 ou, 12 linguri cu faină, 1/4 linguriţă cu sare, 3/4 l lapte sau sifon, 2 linguri cu ulei.

Spălaţi cu atenţie ciupercile, tocaţi codiţele şi pălăriile nu prea mărunt, puneţi totul într-un castron adânc. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ceapa mărunt, puneţi peste ciuperci, răsturnaţi în tigaie şi căliţi cu 1 lingură cu ulei.

După 5 min, adăugaţi usturoiul tocat şi roşiile decojite şi tăiate romburi sau felii. Dacă folosiţi bulion, adăugaţi-l când ciupercile nu mai au sos. Amestecul se foloseşte când este bine scăzut.

Răciţi 15 min, săraţi şi piperaţi, umpleţi clătitele, rulaţi, aşezaţi în forma unsă cu ulei. Puneţi forma în cuptorul cald 30 min. Condimentaţi cu mărar tocat.

Serviţi mâncarea caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.