Budinca de clatite cu branza

Printeaza

Budinca de clatite cu branza din: oua, sare, ulei, lapte, arome, faina, branza, zahar, stafide, unt, smantana.

Ingrediente:Budinca_de_clatite_cu_branza

Pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • arome (coajă rasă de lămăie vanilie)
  • circa 250 g făină

Pentru umplutură:

  • 300 g brănză dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri zahăr
  • 50 g stafide
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 50 g unt pentru uns tava

Pentru decor:

  • 2 ouă
  • 5-6 linguri smântănă
  • 50 g zahăr
  • pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru clătite, mixezi ouăle cu sarea şi mirodeniile. Adaugi o parte din făină şi mixezi până obţii o pastă.

Adaugi alternativ lapte rece şi făina rămasă, având grijă să mixezi bine după fiecare ingredient, până obţii o compozitie omogenă, fluidă. Laşi acest aluat să se odih-nească 20 de minute.

Incingi o tigaie (de preferintă cu strat antiaderent) şi o ungi cu ulei înainte de a coace fiecare clătită. Torni câte un polonic de compozitie şi inclini tigaia în toate părtile, până când se formează o peliculă uniformă de aluat.

Coci clătita pe o parte până începe să se desprindă de margini. O desprinzi cu lama cutitului şi o întorci, apoi continui coacerea 2 minute. Scoti clătitele pe o farfurie.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Umpli clătitele cu amestecul de brânză şi le aşezi unele lângă altele, într-o formă termorezistentă unsă cu unt.

Torni deasupra ouăle bătute cu smântâna. Coci budinca 30 de minute, în cuptor, la foc mediu. Când e gata, pudrezi portiile cu zahăr cu aromă de vanilie.

Budinca de clatite cu branza

Budinca_de_clatite_cu_branza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.