Buchetiera indiana
PrinteazaBuchetiera indiana din: conopida, morcovi, ceapa, usturoi, sfecla, ulei, patrunjel, cimbru, dafin, masline verzi, migdale, curry, sare, piper, lapte.
- 1 conopidă
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 2 căpăţâni de usturoi
- 1 sfeclă roşie
- 3 linguri ulei
- pătrunjel
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 12 măsline verzi, fără sâmburi
- 1/2 lingură migdale feliate
- 1 linguriţă pudră de curry
- sare
- piper
- 1/2 pahar lapte (50 ml)
Mod de preparare:
Desfaci conopida bucheţele şi cureţi morcovii şi îi tai rondele. Cureţi usturoiul şi îl tai lamele. Tai sfecla în cubuleţe. Fierbi toate legumele (în afară de ceapă şi usturoi) timp de 10 minute, în apă clocotită cu sare, pătrunjel cimbru, foaie de dafin.
Scurgi legumele. Intr-o tigaie încălzeşti uleiul, pui cepele şi usturoiul să se călească puţin, apoi adaugi legumele şi le rumeneşti la foc moderat, circa 5 minute, amestecând. Adaugi laptele şi apă caldă. Acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute.
Pudrezi cu piper şi curry, amesteci, adaugi măslinele verzi, fără sâmburi, migdalele şi laşi pe foc iute încă 5 minute. Nu trebuie să rămână decât puţin sos. Acest platou poate fi servit rece, ca aperitiv sau cald, cu coaste de porc prăjite sau felii de altfel de carne, prăjită.
Pofta buna!