Briosa cu crema de cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de briosa  cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura.

Ingrediente:Briosa cu crema de cafea

  • un ou
  • 150 g zahăr
  • 100 ml cremă de cafea
  • 80 grame pudră de migdale
  • 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată
  • un cubuleţ de unt
  • 500 g făină
  • o linguriţă de drojdie de bere pudră
  • zahăr pudră pentru decorare
  • sucul de la o lămâie
  • zmeura(pentru decor)

Mod de preparare:

Bateţi ouăle cu zahărul. Adăugaţi crema de cafea, pudra de migdale şi prăjitura uscată fărâmiţată, apoi untul topit şi sucul de lămâie. Amestecaţi totul foarte bine. încorpo­raţi făina şi drojdia de bere.

Puneţi com­poziţia în tavă cu formă de brioşe şi lăsaţi timp de 15 minute în cuptorul în prealabil încălzit. Pudraţi cu zahăr. Brioşele pot fi stro­pite şi cu puţină esenţă de rom.

Briosa cu crema de cafea

Briosa cu crema de cafea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.