Bors de sfeclă cu costită afumată

Printeaza

Bors de sfeclă cu costită afumată

Ingrediente:Bors de sfecla cu costita afumata

  • 150 g costiţă afumată
  • 2 sfecle roşii
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cartofi,
  • 1 l borş
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afu­mată tăiată bucăţi. Cureţi între timp ceapa, morcovul, ţelina, pătrunjelul şi cartofii. Tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le tai cubuleţe.

Când costiţa s-a înmuiat, adaugi ceapa, morcovul, ţelina şi pătrunjelul şi după 10 minute cartofii. După ce a fiert sfecla, o scoţi, o laşi să se scurgă, apoi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. O adaugi în oală după ce au fiert toate bine şi potriveşti gustul de sare.

Acreşti cu o ceaşcă din zeama în care a fiert sfe­cla, mai dai borşul în 1-2 clocote, presari verdeaţa tocată şi dai oala deo­parte. E foarte bună şi cu smântână si fără.

Bors de sfeclă cu costită afumată

Bors de sfecla cu costita afumata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.