Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata.

Ingrediente:Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

  • 200 g făină
  • 50 g brânză de vaci
  • 50 g unt
  • o crenguţă de rozmarin
  • o linguriţă cu cafea măcinată
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 75 g zahăr tos
  • o linguriţă cu praf de copt
  • un ou
  • sos de ciocolată

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun brânza de vaci, zahărul tos, zahărul vanili­nat, untul şi sarea. Se adaugă cafeaua măcinată, prafulde copt şi oul. Se mixează totul până ce capătă consistenţa unei creme fine, se adaugă rozmarinul spălat şi tocat mărunt, făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.

Se modelează sub formă de fitil mai gros, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie bucăţi potrivit de mari, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presează deasupra cu dinţii unei furculiţe şi se introduc în cup­torul încins.

Se coc la foc mediu 10-15 minute, având grijă să nu se ardă. Se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.

Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.