Bastonase de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de bastonase cu: cartofi, smantana, unt, galbenus, branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g brânză telemea de oi
  • sare
  • piper
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii, se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă, se scurge apa şi după ce se răcesc se curăţă.

Se trec cartofii pe râ­zătoare, se amestecă cu untul, smântână, gălbe­nuşurile, telemeaua ra­să fin şi se potriveşte gus­tul cu sare şi piper, apoi se lasă compoziţia la fri­gider pentru circa 30 de minute.

Se modelează crochete de 6-7 cm lungime şi dia­metru de 2 cm, care se trec prin pesmet şi se ru­menesc în ulei bine încins. Se servesc calde, cu salată asortată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.