Banana split cu cirese glasate

Printeaza

O reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese si frisca.

Ingrediente:Banana split cu cirese glasate

  • 1 banana mare, potrivit de coapta
  • 3 cupe de inghetata de vanilie
  • sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici (vezi mai jos)
  • 1-2 lingurite de nuci
  • 3 cirese glasate
  • 2-3 linguri de frisca

 

 

Mod de preparare:

Curata banana de coaja, tai-o pe lungime si pune cele doua bucati intr-o forma de desert ovala. Intre cele doua jumatati, pune frisca si bulgarasii de inghetata. Pe fiecare bulgaras, trebuie pus un alt fel de sos, apoi cate o cireasa. Presara nuci tocate si serveste desertul imediat.

Sos de ciocolata: topeste jumatate de pachet de unt, adauga 1 pahar de zahar fin si 2 oua si amesteca bine. Adauga 1 pahar de cacao si 2 pachetele de zahar vanilinat si amesteca bine.

Sos de zmeura: Printr-o bucata de tifon mai gros si foarte curat stoarce 1/2 de kg de zmeura. Adauga in zeama 1/4 l de vin alb mai dulce. Freaca 4 galbenusuri cu 200 g zahar si amesteca-le incet cu zeama de fructe. Pune totul intr-o olicica si, pe marginea flacarii de la aragaz, bate amestecul cu un tel pana creste ca o spuma.

Sos de piersici: Mixeaza bine 200 g de piersici decojite, din compot, pana obtii un piure. Adauga putina menta proaspata, tocata, si un pic de miere.

Banana split cu cirese glasate

Banana split cu cirese glasate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.