Prajitura in forma de arici

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cu: biscuiti, nuca, unt, lapte, stafide, zahar, esenta de rom, cacao, bomboane, fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi populari
  • 200 g nucă
  • 100 g unt
  • 2 pahare cu lapte
  • 100 g stafide
  • 3 linguri cu zahăr
  • 20 ml esenţă de rom
  • 3-4 linguri cu cacao
  • câteva bomboan
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Trece biscuiţii şi nuca prin maşina de tocat sau zdrobeşte-i cu sucitorul. Freacă untul cu zahărul. Adaugă ca- caua, biscuiţii şi nuca zdrobite. Toarnă treptat laptele călduţ, puţin câte puţin. Ai gijă să nu pui prea mult lapte.

Compoziţia trebuie să fie de consistenţa salamului de biscuiţi, încorporează stafidele scurse şi esen­ţa de rom. Cu palmele umezite, în­cearcă să dai forma câtorva arici.

Pe post de ţepi, înfige fulgi de migdale, iar pentru ochişori şi năsuc, foloseşte câteva bomboane. Ca să fie şi mai arătoşi, pune aricii pe hârtiute de briose si lasă-i la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.