Ardei umpluti cu orez

Printeaza

Ardei umpluti cu orez

Ingrediente:Ardei umpluti cu orez

  • 12 ardei graşi sau capia
  • 300 g orez
  • 200 ml ulei
  • 4 cepe potrivite
  • 500 g roşii
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • condimente

 

Mod de preparare:

Pregăteşti ardeii pentru umplut, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când ceapa este aurie adaugi orezul şi mai fierbi 4-5 minute, amestecând să nu se prindă. Adaugi apoi o cană şi jumătate de apă, sare, piper şi condimente.

Când apa a scăzut şi orezul a fiert dai la o parte şi adaugi verdeaţă tocată mărunt. Cu această compoziţie umpli ardeii şi le pui căpăcele din roşii. Ii pui la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei.

După ce s-au rumenit îi aşezi într-o tavă de aragaz şi torni un sos făcut din roşiile date prin râzătoare sau pastă de tomate. Ii laşi la cuptor la foc mic. Ii serveşti reci sau calzi, după preferinţa fiecăruia.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.