Alege pentru iarna cele mai gustoase dulceturi si gemuri!

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Dulceata_5

 

Gem de macese cu cuisoare

Gem_de_macese_cu_cuisoareGem de macese cu cuisoare din: macese, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg macese, taiate in jumatati si curatate, fara codite si flori 1 kg zahar 1/2 lingurita cuisoare macinate   Mod de preparare: Se acoperă măceşele cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 30 min. până ce se înmoaie. Apoi…

Read more »

Reteta zilei: Gem de piersici

Gem_de_piersici_16Din fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele friguroase de iarna.   Ingrediente: 2kg piersici 1 kg zahar zeama de la o lamaie 2 plicuri zahar vanilat 100ml…

Read more »

Gem de dovlecel cu banane

DulceataGem de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar, lamai, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 500 g dovlecel 500 g banane 750 ml suc natural de ananas 1 kg zahar 2 lamai zahar vanilat 20 ml rom   Mod de preparare: Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul de ananas si lasi…

Read more »

Gem de struguri cu dovleac

DulceataGem de struguri cu dovleac din: must de struguri albi, dovleac, miez de nuca, zahar, frunze de indrusaim. Ingrediente: 1 l must de struguri albi 1 dovleac mic sau o felie de dovleac mai mare 1 mana de miez de nuca 500 g zahar 1 legatura de frunze de indrusaim   Mod de preparare: Cureţi…

Read more »

Gem delicios, de piersici sau nectarine

Dulceata_3Gem delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg piersici (nectarine) 1 kg zahar 1 fiola esenta de migdale 30 ml zeama de lamaie   Mod de preparare: Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi, iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le…

Read more »

Gem de morcovi cu lamaie si portocala

Gem_de_morcovi_cu_lamaie_si_portocalaGem de morcovi cu lamaie si portocala din: morcovi, suc de lamaie, coaja de lamaie, suc de portocala, coaja de portocala, seminte de cardamom, zahar, pectina. Ingrediente: 500 grame morcovi tocati sucul si coaja rasa de la 3 lamai sucul si coaja rasa de la 1 portocala 1 lingurita seminte de cardamom 1 kg zahar…

Read more »

Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie

Gem_de_capsuni_cu_coaja_de_lamaie_05Gem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare.   Ingrediente: 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de sare       Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de…

Read more »

Gem de agrişe

Gem_de_agriseGem de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de lamaie. Ingrediente: 100 ml apa 700-800 g zahar fin 1 kg agrise 1 pastaie de vanilie 1 lingurita cu varf sare de lamaie   Mod de preparare: Se amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până se…

Read more »

Reteta zilei: Gem de rosii

Gem_de_rosii_07Gem de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute.   Ingrediente: 1 1/2 kg rosii tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc ​​de lamaie 1 lingura de ghimbir proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4 lingurita de scortisoara 1/8 de ligurita cuisoare 1 lingurita de…

Read more »

1 comentariu

  1. Sa-mi opresti putin din gemul de macese, n-am mancat niciodata asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.