Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

Printeaza

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir.

Ingrediente:Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

  • 1,25 kg dovlecei curăţaţi
  • 100 ml apă
  • 350 g zahăr
  • 2 lămâi
  • 1 plic gelifiant super 3 în 1
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat

 

Mod de preparare:

Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie. La sfârşit se adaugă praful de ghimbir, se amestecă şi se lasă pe foc până ce zahărul s7a topit.

Se adaugă şi gelifiantul şi se mai lasă 10 min. Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se aşază pe capac 5 min., după care se ţin învelite în pături, până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.