Gem de caise cu levantica

Printeaza

Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai.

Ingrediente:Gem de caise cu levantica

  • 3 kg caise
  • 2 kg zahăr
  • 2 mâini flori de levănţică uscate
  • sucul de la 4 lămâi

 

Mod de preparare:

Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi.

Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica se pune într-un săculeţ de tifon, se strânge bine şi se aşază între caise. Se acoperă cratiţă cu un capac şi se lasă aşa peste noapte.

A doua zi se scoate săculeţul cu levănţica şi se aruncă; se fierbe gemul 40 min., apoi se toarnă fierbinte, în borcane.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.