Vitel cu sote si ciuperci
PrinteazaVitel cu sote si ciuperci din: carne de vitel, gulioare, cartofi, mazare, unt, ficat, patrunjel, oua, sare, piper, vin rosu, ciuperci, zarzavat, ceapa, faina.
- 1 nucă rotundă de viţel de 1,2 kg
- 10 gulioare
- 400 g cartofi noi
- 300 g mazăre
- 150 g unt
- 150 g ficat
- pătrunjel verde
- 2 ouă
- sare
- piper
- 1 pahar mic de vin roşu
- 300 g ciuperci
- 100g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Puneţi nuca să fiarbă înăbuşit cu zarzavat şi unt. Când este gata, scoateţi-o pe un tocător. Faceţi apoi sosul cu făină şi supă, strecuraţi-l şi adăugaţi vin roşu.
Pregătiţi gulioarele pentru umplut şi fierbeţi-le 20 de minute. Separat, sotaţi ficatul cu unt, ceapă tocată, 2 ouă fierte, sare, piper. Din aceasta faceţi umplutura cu care umpleţi gulioarele şi le puneţi pe o tavă. Daţi-le la cuptor la foc potrivit 10 minute.
Tăiaţi capacul de la nucă, folosind un cuţit bun şi scoateţi carnea. Tăiaţi ciupercile felii şi sotaţi-le în unt, apoi combinaţile cu jumătate din sos.
Puneţi nuca golită pe platou, garnisiţi-o cu mazăre şi cartofi căliţi în unt. Decoraţi cu pătrunjel tocat şi gulii umplute.
Când serviţi, aduceţi sote-ul de carne, ciupercile călite şi nuca acoperită cu capac. Preparatul serviţi-l fierbinte, cu sosul alături, în sosiera.
Pofta buna!