Vitel cu sote si ciuperci

Printeaza

Vitel cu sote si ciuperci din: carne de vitel, gulioare, cartofi, mazare, unt, ficat, patrunjel, oua, sare, piper, vin rosu, ciuperci, zarzavat, ceapa, faina.

Ingrediente:Vitel cu sote si ciuperci

  • 1 nucă rotundă de viţel de 1,2 kg
  • 10 gulioare
  • 400 g cartofi noi
  • 300 g mazăre
  • 150 g unt
  • 150 g ficat
  • pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 pahar mic de vin roşu
  • 300 g ciuperci
  • 100g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Puneţi nuca să fiarbă înăbuşit cu zarzavat şi unt. Când este gata, scoateţi-o pe un tocător. Faceţi apoi sosul cu făină şi supă, strecuraţi-l şi adăugaţi vin roşu.

Pregătiţi gulioarele pentru umplut şi fierbeţi-le 20 de minute. Separat, sotaţi ficatul cu unt, ceapă tocată, 2 ouă fierte, sare, piper. Din aceasta faceţi umplutura cu care umpleţi gulioarele şi le puneţi pe o tavă. Daţi-le la cuptor la foc potrivit 10 minute.

Tăiaţi capacul de la nucă, folosind un cuţit bun şi scoateţi carnea. Tăiaţi ciupercile felii şi sotaţi-le în unt, apoi combinaţile cu jumătate din sos.

Puneţi nuca golită pe platou, garnisiţi-o cu mazăre şi cartofi căliţi în unt. Decoraţi cu pătrunjel tocat şi gulii umplute.

Când serviţi, aduceţi sote-ul de carne, ciupercile călite şi nuca acoperită cu capac. Preparatul serviţi-l fierbinte, cu sosul alături, în sosiera.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.