Vis de vara

Printeaza

Vis de vara din: baby caracatite, nucsoara, scortisoara, piper, cardamom, vin, surimi, alga nori, orez, otet de orez, sirop de zmeura, varza China, mango, lime, sare.

Ingrediente:Vis de vara

  • 4 baby caracatiţe
  • nucşoară
  • scorţişoară
  • boabe de piper asortate
  • praf de cardamom
  • 30 ml vin roşu
  • batoane surimi

Pentru sushi:

  • 1 foaie de algă nori
  • 20 g orez pentru sushi
  • oţet de orez
  • 5 ml sirop de zmeură
  • 1/4 frunză de varză China, tăiată fâşii

Pentru piure:

  • 1/2 mango bine copt
  • sucul de la 1/2 lime
  • 1 praf de sare

Pentru sosul condimentat:

  • 1 kiwi
  • ardei iute
  • scorţişoară praf
  • un fir de şofran fiert înainte
  • ghimbir pudră
  • miere

Pentru decor:

  • şofran fiert
  • muguri de broccoli
  • frunze de tarhon
  • frunză de pătrunjel
  • flori de muşeţel

 

Mod de preparare:

Se aruncă baby caracatiţele în apă clocotită cu sare, boabe de piper, nucşoară, cardamom, foarte puţină scorţişoară şi vin; tentaculele trebuie să înceapă imediat să se rotească. Apoi se fierb cca 20 min. Sunt gata când devin roşu-violet. Se trec prin apă rece şi se lasă să se răcească.

Pentru sushi, se fierbe orezul, se scurge şi se lasă să se răcească. Se împarte cantitatea în două: în jumătate se adaugă oţet de orez şi sirop de zmeură, iar în cealaltă doar oţet de orez. Pe 1/2 foaie de algă nori, aşezată pe covoraşul de bambus cu partea lucioasă în sus, se repartizează un strat uniform de orez roşu şi alb, lăsând de jur-împrejur o margine.goală de 2 cm. în partea cu orez alb se adaugă varză de China tăiată fâşii, iar în restul se pune un baton surimi.

Pe părţile de algă goale, se trasează linii orizontale cu o pensulă subţire şi cu vârful moale, îmbibat în apă. Se rulează în covoraş.

Pentru piure, se pasează pulpa de mango cu sare şi suc de lămâie. Pentru sosul condimentat, se pasează kiwi cu mirodenii şi un strop de miere.

Se aşază pe o farfurie mare baby caracatiţa şi felii din batonul sushi (tăiate cu un cuţit subţire, umezit).

Se decorează cu piure de mango şi sos de kiwi, câteva fire de şofran fiert, muguri de broccoli cruzi, verdeaţă, flori de muşeţel.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.