Varza murata cu porumb

Printeaza

Varza murata cu porumb din: varza, marar, hrean, porumb, sare.

Ingrediente:Varza murata cu porumb

  • varza
  • marar
  • hrean
  • porumb
  • sare

 

Mod de preparare:

Se alege varză frumoasă, se desface în frunze, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. In borcanul bine spălat şi scurs, se aşează, la fund, mărar uscat cu floare, apoi frunză peste frunză, îndesându-le bine una peste alta.

Se presară deasupra câteva boabe de porumb şi câteva bucăţi de hrean, după care se aşează două scân­duri cruciş. Se amestecă sarea cu apa (45 g sare la un litru apă) şi, când sarea s-a topit bine, se toarnă în borcan.

Se leagă apoi cu celofan sau cu folie adezivă şi se lasă două-trei zile. Dacă la deschiderea borcanului se observă că varza a scăzut, se mai adaugă câteva frunze, apoi se leagă din nou.

După două-trei zile se vântură, turnând apa din borcan într-un vas, apoi inapoi in borcan. Operaţia se repetă de două-trei ori şi se leagă borcanul din nou.

Se continuă vânturarea, din două în două zile, până la acrirea verzei.

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    A iesit buna varza murata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.