Varza cu carne, rosii si ardei gras

Printeaza

Varza cu carne, rosii si ardei gras din: carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă cu grăsime), cârnaţi afumaţi, varză natur sau acră, morcovi, ceapă, pătrunjel rădăcină, ardei gras, roşii, sare, piper, dafin, cimbru, măghiran, busuioc.

 

Ingrediente: Varza_cu_carne_rosii_si_ardei_gras

  • 1,5 kg carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă cu grăsime)
  • 500 g cârnaţi afumaţi
  • 2 kg varză natur sau acră
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapă
  • 100 g pătrunjel rădăcină
  • 200 g ardei gras
  • 600 g roşii
  • sare
  • piper
  • dafin
  • cimbru
  • măghiran
  • busuioc

Mod de preparare:

Carnea se taie în tranşe de 80-100 g şi se prăjeşte direct în oală cu ulei sare şi piper. Când e prăjită pe jumătate, se adaugă legumele tăiate în cubuleţe şi se mai călesc împreună până se înmoaie.

Se adaugă varză tăiată fin, piper boabe, dafin, măghiran, busuioc, sare. Se adaugă apă, până se acoperă compoziţia, şi se pune la foc moale timp de 3 ore.

Deasupra oalei se aşază două-trei prosoape de bucătărie înmuiate în apă rece, direct în zeamă, pentru a forma un capac de înăbuşire.

După 3 ore se trage de pe foc şi se serveşte la farfurie, stropită cu smân­tână şi însoţită de ardei iute şi pâine prăjită.

Varza cu carne, rosii si ardei gras

Varza_cu_carne_rosii_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.